Wie ben ik

Antje Ehrenburg is geboren en getogen in Friesland (1962). Ik woon nu al meer dan 30 jaar in Haarlem (sinds 1988). In Wageningen heb ik een toegepaste studie ecologie gedaan (1980-1988) met afstudeervakken vegetatiekunde, bodemkunde, milieukunde en eerste graad lesbevoegdheid. Daarna heb ik 23 jaar gewerkt als ecoloog / onderzoeker / adviseur / redacteur bij Gemeentewaterleidingen Amsterdam, het huidige Waternet (1988-2011). Hier deed ik duinonderzoek, gaf beheeradviezen, begeleidde vrijwilligers bij monitoring en stelde een natuurnieuwsbrief samen. De Amsterdamse Waterleidingduinen waren – en zijn o.a. nog steeds – mijn werkterrein. In 2011 heb ik mijn eigen ecologisch onderzoek- en adviesbureau opgericht. Mijn academische achtergrond en jarenlange werkervaring hebben mij gevormd tot de veelzijdige ecoloog die ik nu ben.

Ik ben praktisch ingesteld, kritisch, enthousiast, luisterend, oplossingsgericht, verbindend, doelgericht, altijd met oog voor mens, natuur, proces en taal.

Hoe kijk ik tegen natuur aan? Natuur is groen, blauw, rood en geel, net als mijn logo. Aarde water vuur en lucht. Droog, nat, complex, veerkrachtig en steeds weer anders. Natuur is ook mooi, intrigerend, zeldzaam, lastig of duur. In elk geval vaak minder eenvoudig dan het lijkt. Natuur geeft haar geheimen niet zo maar prijs. Natuur heeft ook veel raakvlakken met wettelijke kaders en de maatschappij. Daarom moet je er soms (verplicht) rekening mee houden. Ik kan u daarbij helpen, bijvoorbeeld middels beheeradvies of natuuronderzoek. Ervan genieten kan ook! Bijvoorbeeld tijdens een excursie of kinderpartijtje of natuurlessen. Ik laat kinderen tijdens deze partijtjes zoveel mogelijk zelf de natuur verkennen en ontdekken. Dat vinden ze leuk!

Ook ben ik actief als redacteur voor diverse natuurtijdschriften, zoals ‘DUIN’ van Stichting Duinbehoud, ‘Fitis’ van Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en het Noord-Hollandse natuurblad ‘Tussen Duin en Dijk’. In 2003 richtte ik de Historische Werkgroep Amsterdamse Waterleidingduinen op. Ook houd ik ervan om in mijn vrije tijd door de duinen te zwerven of LAW’s te wandelen. Voor SNP Natuurreizen begeleidde ik vele jaren groepswandelreizen in Europa. Op LinkedIn kunt u een indruk krijgen van mijn veelzijdige activiteiten.

Daarnaast houd ik van koorzingen en organiseren. U kunt mij benaderen voor het organiseren van koorprojecten en koorreizen op maat in binnen- en buitenland. Kijk daartoe op www.singternational.nl

Ik ben tevens moeder van twee zonen (1994, 1998).

U kunt me bereiken op: info@antje-ehrenburg.nl of op tel. +31-653361478 of laat hier een bericht achter.

In voorkomende gevallen werk ik samen met andere zzp-ers, Stichting Ecokids e.a. Ik ben lid van Netwerk Bewust Haarlem.

Door mijn jarenlange ervaring in de ecologie sta ik garant voor een goed product. Zowel voor zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Met mijn ecologisch adviesbureau uw natuurvraag beantwoorden is mijn doel, variƫrend van een inhoudelijk rapport tot een kinderpartijtje in de duinen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van mijn bureau. Ik ben gevestigd in Noord-Holland. Waar nodig zoek ik samenwerking op maat.