Groepsexcursies

U wilt op excursie, de natuur in? Niet zomaar, maar een privé-excursie met een groep vrienden, familie, collega’s of vrijwilligers? En ook nog wat opsteken, iets doen en niet verdwalen? Ik kan zo’n groepsexcursie begeleiden.

Duinwandelingen en excursies

Ik bied o.a. de volgende excursies / duinwandelingen aan:

  • Duinwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen of Nationaal Park Zuid-Kennemerland van max. 2 uur. Met aandacht voor natuur, cultuurhistorie, waterwinning of specifiek thema; dag, starttijd, startpunt en moeilijkheid van de tocht in overleg; vanaf € 189,- incl. BTW voor groep t/m 8 personen, daarboven toeslag pp. Excl. parkeerkosten en evt. toegangskaarten. Maximaal 15 personen. Langere excursie in overleg.
  • GPS-puzzeltocht in de natuur: Het ideale uitje voor de hele familie! Loop met je groep een route en doe opdrachten in het veld om beter te leren omgaan met een GPS. Ondertussen speel je “Twee voor twaalf” en kun je genieten van de natuur! Aan het eind vind je het woord! In de Amsterdamse Waterleidingduinen. Duur: 2 uur. Vanaf € 189,- incl. BTW voor groep t/m 8 personen, daarboven toeslag pp. Incl. uitleg, begeleiding en gebruik van 2 GPS-apparaten. Datum, duur en startpunt in overleg. Je kunt je groep in tweeën delen en elke groep de tocht zelfstandig laten lopen en voor de winst gaan, of gezellig bij elkaar blijven en de tocht en vragen gezamenlijk doen. Ik begeleid de groep (of één van de groepen).
  • Dagtocht te voet door de Amsterdamse Waterleidingduinen of Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een avontuurlijke voettocht dwars door de duinen met aandacht voor natuur, cultuurhistorie, waterwinning of specifiek thema; lengte en zwaarte van de tocht in overleg; in de AWD mogen we ook buiten de paden struinen. Gegarandeerd veel zien en niet verdwalen! Start/einde NS-station Haarlem (09.00-17.30 uur); prijs voor hele dag begeleiding: € 399,- incl. BTW voor groep t/m 10 personen, excl. OV-kosten. Ik kan ook uw picknick verzorgen à € 10 pp.
  • Dropping in de duinen: de voettocht begint aan de rand van de duinen. Met GPS en evt. kaartmateriaal zoek je al zwervend je weg dwars door de duinen naar het eindpunt (overdag) of in de donkere duinen van Zandvoort of het pikdonkere Spaarnwoude (avond/nacht). Dat wordt een spannende tocht… Aan het eind wacht de bewoonde wereld weer! Prijs: € 189,- incl. BTW voor groep t/m 8 personen, daarboven toeslag pp. Inclusief uitleg, begeleiding en gebruik 2 GPS-apparaten, excl. vervoer. Datum, tijd, bestemming en afstand in overleg.

Sinds 2015 verzorg ik ook duinexcursies voor groepen vanuit Restaurant Parnassia aan Zee in Bloemendaal aan zee, en voor strandtent The Spot in Zandvoort.

Voor kinderen bied ik speciale kinderontdektochten aan, ook geschikt als kinderpartijtje.

Ik kan maatwerk leveren door heel Nederland, met voorliefde voor duinen. Elke doelgroep, bestemming en interesse vraagt om een andere aanpak, eventueel samen met lokale specialisten. Leg uw wensen voor een groepsexcursie / duinwandeling gerust aan mij voor. Themawandelingen over vogels of (eetbare) planten e.d. behoren tot de mogelijkheden. Maar ook over landschappen en cultuurhistorie. Of leren omgaan met GPS.
Ik stem lengte en inhoud van de tocht altijd af op uw wensen en op wie er mee gaan: volwassenen en/of kinderen. Ook de logistiek van uw wandeltocht, lange-afstandswandeling of groepsexcursie kan ik voor u regelen (vervoer, fietshuur, overnachtingen, maaltijden). Kortom, maatwerk.

Voorwaarden: U doet altijd mee op eigen risico. Uw wandelconditie is redelijk tot goed. Tijd, startpunt, duur, moeilijkheidsgraad en evt. thema van de wandeling vinden in overleg met u plaats. Bij groepsexcursies kunnen maximaal 15 personen mee (eventueel meer, maar dan altijd in overleg). Bij zeer slecht weer of overmacht kunt u de activiteit kosteloos afzeggen. Als ik zelf plotseling ziek word of andere overmacht, dan zal ik mijn best doen een vervanger te regelen. Als dat niet lukt, gaat de excursie niet door.

Avondexcursie in de duinen