Kinderontdektochten

Jonge avontuurlijke ouder en je leven vol werk en andere dingen? Geen tijd om een kinderfeestje of familiedag te organiseren? Geen zin in drukke kinderen bij je thuis? Met mijn natuurfeestjes los ik dat in één keer allemaal op! Je kinderen ervaren nieuwe stoere dingen die ze vaak nog nooit eerder hebben gedaan. En ik help je weer genieten van je kind(eren)! Laat een feestje ook echt een feestje zijn: voor jou én je kind!

Natuurspeurtocht in de duinen

Volg de lintjes door de duinen en doe de speurtocht! Let onderweg goed op en doe natuuropdrachten, bijv. bodemdiertjes zoeken, roofdierenspel, wie ziet een konijn? en nog veel meer….
Mogelijk in Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleidingduinen en Westduinpark of Meijendel (Den Haag).

Ridderspeurtocht

Volg de lintjes door de duinen en zoek de schat van de Ridder van Brederode! Onderweg doe je verschillende ‘Middeleeuwse’ opdrachten, en aan het eind wacht de schat, die je natuurlijk eerst zelf moet vinden!
Mogelijk in Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleidingduinen (Haarlem) en Westduinpark en Meijendel (Den Haag).

Speuren naar het verleden

Hou jij van (uitgestorven) dieren, vind je het spannend om naar oude sporen in de bodem te zoeken, zoals dierenbotten, aardewerkscherven en pijpenkoppen? Boek dan dit partijtje! We doen een speurtocht in de duinen en gaan samen op zoek naar sporen uit het verleden! Vondsten gegarandeerd 🙂

Strandfeestje

Combineer enkele onderdelen naar keuze: schatgraven, schelpen zoeken, garnalen vissen en zandhopen maken. Voor eindeloos speelplezier aan het strand! Ik begeleid de kinderen, u kunt zelf onderwijl relaxen aan het strand…

Maak de wereld schoner

Veel kinderen zijn heel verontwaardigd als ze zien hoeveel afval er soms in de duinen ligt. En ze vinden het heel leuk om dat op te ruimen! Word jij ook een schoonmaakheld? Ga met je vrienden afval prikken bij ’t Wed (met echte prikkers en afvalzakken) en zie hoe schoon het wordt! Ondertussen zien we misschien wel een konijn of een hert, wie weet. Na afloop voor iedereen een aardigheidje. De boswachters zullen je dankbaar zijn.

GPS-opdrachtentocht in de natuur

Met een GPS-opdrachtentocht leer je de verschillende functies van een GPS beter kennen, je doet verschillende opdrachten met de GPS. Intussen loop je heerlijk buiten door de duinen. In de Kennemerduinen of in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Incl. begeleiding en gebruik van 2 GPS-apparaten.

Dropping in de duinen, GPS-zwerftocht

Je zoekt zelf je weg door de Amsterdamse Waterleidingduinen van begin- naar eindpunt. Je mag van de paden af, dus dat wordt spannend! Misschien komen we wel herten tegen, en nog veel meer…. Ik begeleid jullie bij deze coole zwerftocht / dropping. Aan het eind wachten je ouders je weer op!  Incl. begeleiding en gebruik 2 GPS-apparaten. In Amsterdamse Waterleidingduinen, ook mogelijk in Kennemerduinen en Middenduin, in de duinen bij Noordwijkerhout (zuidelijke Waterleidingduinen) en in het Westduinpark bij Den Haag!

Bunkertocht in de duinen

zoek zelf je weg m.b.v. GPS naar de bunkers in de duinen. Durf jij er in te gaan? Hoeveel bunkers zijn er? Waar dienden ze voor? Ontdek ze allemaal op deze spannende bunkertocht. Je kunt daarna je eigen spel gaan doen, bijvoorbeeld in twee teams. In de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Speuren naar het verleden

Ben je geïnteresseerd in archeologie en (uitgestorven) dieren, vind je het spannend om naar sporen in de bodem te zoeken, zoals dierenbotten, aardewerkscherven en pijpekoppen? Boek dan dit partijtje! We doen een speurtocht in de duinen en gaan samen op zoek naar sporen uit het verleden! Mogelijk in Kennemerduinen en Waterleidingduinen. Vondsten gegarandeerd 🙂

Schoonmaakhelden

Heb jij ook een hekel aan plastic in de natuur? Kom dan in actie en ga samen met je vrienden de natuur schoonmaken en prik alle rotzooi op die je tegenkomt (met echte prikstokken en elk kind een afvalzak). Aan het eind wacht een lekkere beloning. Dit kun je overal doen, dus kies zelf een gebied uit, bv Kennemerduinen, Haarlemmerhout, strand etc.

Waterbeestjes zoeken

Ben je geïnteresseerd in alles wat leeft en ben je nieuwsgierig van aard en niet bang om een beetje vies te worden? Dan vind je het vast leuk om waterbeestjes te gaan vangen. Met schepnetjes en bakjes kun je bekijken wat er allemaal in kleine slootjes zwemt: van algen en kroos tot libellenlarven en misschien wel kleine visjes! Na afloop laten we alle dieren weer los in het water. Leerzaam en leuk. Dit kun je bij allerlei slootjes en plassen doen, bv Waterleidingduinen, Spaarnwoude etc.

Strandfeestje

Ook kinderen van 8-12 jaar vinden het heerlijk om actief bezig te zijn op het strand! Combineer enkele onderdelen naar keuze: schatgraven, schelpen zoeken, garnalen vissen en zandhopen maken. Voor eindeloos speelplezier aan het strand! Ik begeleid de kinderen, u kunt zelf onderwijl relaxen aan het strand…

 

bG

GPS-tocht in het donker

Wil je een spannende tocht in de schemering of in het pikkedonker? Dat kan in Spaarnwoude, de duinen tussen Overveen en Zandvoort of de duinen bij Den Haag. Je wordt bij het beginpunt in de natuur gedropt en je zoekt samen met je vriend(inn)en zelf m.b.v. GPS je weg terug naar het eindpunt.
Ik begeleid jullie daarbij, je ouders gaan natuurlijk niet mee. Spannend wat we allemaal tegenkomen…..

Eventueel ook met opdrachten, luisteren naar een spannend verhaal op een mooie plek, kijken naar de sterren, of met avondpicknick. Voor avontuurlijke en stoere pubers die eens wat anders willen doen als ze jarig zijn!! Aan het eind wachten je ouders je weer op. Eventueel met een klein kampvuurtje bij het eindpunt (NB. extra toelage en niet bij alle tochten). Ook prima te combineren met een slaapfeestje bij jou thuis!

PS-zwerftocht in het donkerladGGPS-zwerftocht in het donkerPS-zGPS-zwerftocht in het donkerwerftocht in het donkerieb;a

Voor de hele familie van 1 – 100 jaar: puzzeltocht in de natuur!

GPS-puzzeltocht in de natuur! Het ideale uitje voor de hele familie! Opa’s en oma’s mogen natuurlijk ook mee! Loop met je groep een route en doe opdrachten in het veld om beter te leren omgaan met een GPS.
Ondertussen speel je “Twee voor twaalf” en kun je genieten van de natuur! Aan het eind vind je het woord! In de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Duur: 2 uur. Vanaf € 149,- incl. BTW voor groep t/m 8 personen, daarboven toeslag pp.
Incl. uitleg, begeleiding en gebruik van 2 of 3 GPS-apparaten.
Datum, duur en startpunt in overleg. Je kunt je groep in tweeën delen en elke groep de tocht zelfstandig laten lopen en voor de winst gaan, of gezellig bij elkaar blijven en de tocht en vragen gezamenlijk doen. Ik begeleid de groep (of één van de groepen).

Handig om te weten

Voor alle kinderontdektochten geldt:

Duur: 2 uur (soms loopt het een beetje uit);
Max. 12 kinderen (eventueel meer: alleen in overleg)
Datum, starttijd en startplek ALTIJD in overleg met u.
Catering:  u kunt mij een picknick laten verzorgen in het veld, zelf wat te eten meegeven aan de kinderen, of zelf iets regelen in een nabijgelegen restaurant ter afsluiting van het partijtje, bijv. pannenkoek.
Begeleiding: Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en aard van de tocht gaan er in overleg met u geen, één of enkele ouders/begeleiders als extra begeleiders mee. In corona-tijd geldt verder: vervoer naar startpunt alleen door (groot)ouders van de jarige (niet de ouders van alle kinderen naar startpunt laten komen om drukte te vermijden). 

Ik ga altijd mee, en de groep blijft bij elkaar.

Kinderen die meegaan zijn verzekerd tegen ongevallen via mijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. NB. ik heb ervaring in de omgang met autistische kinderen, bespreekt u gerust de mogelijkheden met mij.

Prijzen kinderfeestje

Alle kinderpartijtjes in Zuid-Kennemerland: € 189,- incl. BTW voor een groep t/m 8 kinderen, duur 2 uur.  Meer dan 8 kinderen? Dan geldt een extra toeslag van € 12 per kind. Picknick: € 8 per kind. Kampvuurtje ter afsluiting van de tocht in de buurt van Middenduin of Spaarnwoude: € 60,- extra (ca. 45 minuten). Voor een tocht in Den Haag e.o. reken ik € 75 extra voor reistijd en -kosten.

Voorwaarden

Kinderen die meegaan met de kinderontdektochten zijn verzekerd tegen ongevallen via mijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch vind ik het fijn als ouders meegaan (zeker bij jonge kinderen), zodat er meer ‘ogen meekijken’ en we samen kunnen beslissen wat wel/niet goed te doen is voor de kinderen.

Activiteiten die mogelijk risicovol zijn (zoals kampvuur of bomen klimmen) vinden in overleg met u plaats. Oudere kinderen vinden het juist fijn als u er niet bij bent! Alles in onderling overleg, wat voor u en voor uw kind goed voelt!

Bij zeer slecht weer of overmacht kunt u in overleg met mij de activiteit kosteloos afzeggen of uitstellen. Bij afzeggen dient u zelf voor een alternatief te zorgen.

Als ik zelf ziek word of andere overmacht, dan zal ik mijn best doen een vervanger te regelen. Als dat niet lukt, gaan de kinderpartijtjes niet door.

Kinderen in boom